Bespaar geld en creëer meer veiligheid met energiezuinige led verlichting buiten

09 april 2023 0 reacties

Met de opkomst van led-verlichting is het nu gemakkelijker dan ooit om uw buitenruimte te verlichten op een energie-efficiënte en kosteneffectieve manier. Led-verlichting is niet alleen duurzaam, maar biedt ook tal van voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingsopties zoals gloeilampen en halogeenlampen.

Een van de belangrijkste voordelen van led-verlichting is dat het minder energie verbruikt dan andere soorten lampen. Dit betekent dat u uw buitenruimte kunt verlichten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoge energierekeningen. Bovendien gaan led-lampen veel langer mee dan traditionele lampen, waardoor u geld bespaart op vervangingskosten en onderhoud.

Een ander voordeel van led-verlichting buiten is dat het helderder en scherper licht geeft dan traditionele lampen. Dit maakt het gemakkelijker om uw tuin, terras of oprit goed te verlichten, waardoor u meer veiligheid en zichtbaarheid creëert in uw buitenruimte.

Bovendien zijn er talloze opties beschikbaar als het gaat om led-verlichting voor buiten. Van led-strips tot spotjes en tuinverlichting, er zijn talloze stijlen en ontwerpen beschikbaar om aan uw behoeften te voldoen. Of u nu op zoek bent naar subtiele accentverlichting of heldere functionele verlichting, er is altijd wel een geschikte optie beschikbaar.

Tot slot is led-verlichting ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Led-lampen bevatten geen schadelijke chemicaliën of materialen en zijn gemakkelijk te recyclen. Dit betekent dat u niet alleen geld bespaart op de lange termijn, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Al met al is led-verlichting buiten een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een energie-efficiënte, kosteneffectieve en duurzame manier om hun buitenruimte te verlichten. Met talloze opties beschikbaar en tal van voordelen ten opzichte van traditionele verlichtingsopties, is het geen wonder dat steeds meer mensen overstappen op led-verlichting voor buiten.

 

9 veelgestelde vragen over led verlichting voor buiten

 1. Welke soorten led verlichting buiten zijn er?
 2. Hoeveel watt heb ik nodig voor led verlichting buiten?
 3. Waar koop ik led verlichting buiten?
 4. Wat is de beste merk van led verlichting buiten?
 5. Wat is de levensduur van led verlichting buiten?
 6. Hoe installeer ik led verlichting buiten?
 7. Is led verlichting duurder dan andere vormen van verlichting voor buitengebruik?
 8. Wat zijn de voordelen van LED-verlichtingsoplossingen voor buitentoepassingen?
 9. Welke regels moet je in acht nemen bij het gebruik van LED-verlichtingsoplossingen voor externe toepassingen?

Welke soorten led verlichting buiten zijn er?

Er zijn verschillende soorten led-verlichting voor buiten beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten led-verlichting voor buiten:

 1. Led-strips: Led-strips zijn flexibele strips met kleine led-lampjes die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt om uw buitenruimte te verlichten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren en kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om uw terras of tuinpad te verlichten.
 2. Spotlights: Led-spotlights zijn ideaal voor het verlichten van specifieke gebieden in uw buitenruimte, zoals bomen, struiken of sculpturen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en kunnen worden geïnstalleerd op de grond of aan de muur.
 3. Tuinverlichting: Tuinverlichting is speciaal ontworpen om uw tuin te verlichten en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om paden, bloembedden of vijvers te markeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder lantaarns, sokkellampen en staande lampen.
 4. Wandlampen: Wandlampen zijn ideaal voor het verlichten van muren of andere verticale oppervlakken in uw buitenruimte. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de ingang van uw huis te verlichten of om een ​​accentmuur te creëren.
 5. Inbouwspots: Inbouwspots zijn perfect voor het creëren van een subtiele, moderne uitstraling in uw buitenruimte. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om uw terras of oprit te verlichten en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Het kiezen van de juiste led-verlichting voor uw buitenruimte hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van uw buitenruimte, het gewenste niveau van verlichting en de stijl die u wilt bereiken.

Hoeveel watt heb ik nodig voor led verlichting buiten?

Het aantal watt dat u nodig heeft voor led-verlichting buiten hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebied dat u wilt verlichten, de gewenste helderheid en het doel van de verlichting. Over het algemeen hebben led-lampen minder watt nodig dan traditionele lampen om dezelfde hoeveelheid licht te produceren.

Als vuistregel kunt u ongeveer 10 watt per vierkante meter aanhouden voor algemene verlichting in uw tuin of op uw terras. Dit betekent bijvoorbeeld dat u voor een oppervlakte van 10 vierkante meter ongeveer 100 watt aan led-verlichting nodig heeft. Voor accentverlichting kunt u overwegen om minder watt te gebruiken, afhankelijk van de gewenste helderheid.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende soorten led-lampen ook verschillende hoeveelheden watt kunnen gebruiken. Sommige led-lampen kunnen bijvoorbeeld slechts 3 watt gebruiken om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als een traditionele lamp van 50 watt.

Bovendien is het ook belangrijk om te kijken naar de lumenwaarde van de led-lamp die u wilt kopen. Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lamp produceert. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lamp zal zijn. Een lamp met een hogere lumenwaarde kan dus minder watt gebruiken en toch dezelfde helderheid produceren als een lamp met een lagere lumenwaarde.

Kortom, het aantal watt dat u nodig heeft voor led-verlichting buiten hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van het gebied dat u wilt verlichten, de gewenste helderheid en de lumenwaarde van de led-lamp die u wilt kopen. Over het algemeen hebben led-lampen minder watt nodig dan traditionele lampen om dezelfde hoeveelheid licht te produceren.

Waar koop ik led verlichting buiten?

Er zijn verschillende winkels en online winkels waar u led-verlichting voor buiten kunt kopen. Hieronder vindt u een aantal opties:

 1. Bouwmarkten: Grote bouwmarkten zoals Gamma, Praxis en Karwei bieden een breed scala aan led-verlichting voor buiten. Van tuinverlichting tot spotjes en led-strips, er is altijd wel een geschikte optie beschikbaar.
 2. Online winkels: Er zijn talloze online winkels die gespecialiseerd zijn in led-verlichting voor buiten, zoals Lampen24.nl, Ledlampendirect.nl en Ledstrip-specialist.nl. Deze webshops bieden een groot assortiment aan led-verlichting voor buiten tegen scherpe prijzen.
 3. Gespecialiseerde verlichtingswinkels: Gespecialiseerde verlichtingswinkels zoals Light Gallery en LightBrands bieden hoogwaardige led-verlichting voor buiten van bekende merken zoals Philips Hue en Eglo.
 4. Elektronicawinkels: Elektronicawinkels zoals MediaMarkt en Coolblue bieden ook een breed scala aan led-verlichting voor buiten, van slimme tuinverlichting tot functionele schijnwerpers.

Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van de led-verlichting voordat u deze koopt, zodat u zeker weet dat deze geschikt is voor uw specifieke behoeften. Kijk bijvoorbeeld naar de lichtopbrengst, kleurtemperatuur en energie-efficiëntie van de lampen om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

Wat is de beste merk van led verlichting buiten?

Er zijn veel merken die led-verlichting voor buiten aanbieden, en het beste merk hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn echter enkele van de meest populaire en gerenommeerde merken op het gebied van led-verlichting voor buiten:

 1. Philips Hue: Philips Hue is een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn slimme verlichtingsoplossingen, waaronder led-lampen voor buiten. Hun producten bieden veelzijdige opties, zoals slimme bediening via een app of spraakassistenten.
 2. Osram: Osram is een ander bekend merk op het gebied van led-verlichting voor buiten. Ze bieden een breed scala aan producten, waaronder tuinverlichting, wandlampen en inbouwspots.
 3. Eglo: Eglo is een Oostenrijks bedrijf dat al meer dan 50 jaar verlichtingsoplossingen ontwerpt en produceert. Hun led-lampen voor buiten staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid.
 4. Paulmann: Paulmann is een Duits bedrijf dat zich richt op innovatieve verlichtingsoplossingen met een focus op energie-efficiëntie. Hun assortiment omvat onder andere grondspots, tuinspots en wandlampen.
 5. Steinel: Steinel is gespecialiseerd in sensor-gestuurde verlichtingsoplossingen voor buiten, waaronder bewegingsmelders en veiligheidsverlichting. Hun producten zijn betrouwbaar en duurzaam.

Het beste merk van led-verlichting hangt dus af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie van de producten voordat u een beslissing neemt.

Wat is de levensduur van led verlichting buiten?

De levensduur van led-verlichting buiten kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de lampen, het gebruik en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen gaan led-lampen echter veel langer mee dan traditionele lampen.

De meeste led-lampen hebben een levensduur van minimaal 25.000 uur, wat betekent dat ze tot wel 25 keer langer meegaan dan traditionele gloeilampen of halogeenlampen. Dit betekent dat u minder vaak uw lampen hoeft te vervangen en dat u op de lange termijn geld bespaart.

Daarnaast zijn er ook led-lampen beschikbaar met een nog langere levensduur, zoals sommige modellen die tot wel 50.000 uur meegaan. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze lampen over het algemeen duurder zijn dan standaard led-lampen.

Om ervoor te zorgen dat uw led-verlichting buiten zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Zorg ervoor dat u alleen lampen koopt van hoge kwaliteit en geschikt voor buitengebruik. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig stof en vuil van uw lampen af te vegen en ze schoon te maken met een zachte doek en milde reinigingsmiddelen.

Al met al biedt led-verlichting buiten een uitstekende levensduur in vergelijking met traditionele verlichtingsopties, waardoor het een kosteneffectieve en duurzame keuze is voor uw buitenverlichtingsbehoeften.

Hoe installeer ik led verlichting buiten?

Het installeren van led-verlichting buiten is een relatief eenvoudig proces dat u zonder professionele hulp kunt uitvoeren. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding om u te helpen bij de installatie van uw led-verlichting buiten:

Stap 1: Bepaal de locatie van uw led-verlichting

Voordat u begint met de installatie, moet u bepalen waar u uw led-verlichting wilt plaatsen. Denk na over welke delen van uw buitenruimte extra verlichting nodig hebben en waar u het beste kunt plaatsen voor optimale verlichting.

Stap 2: Kies de juiste armatuur

Kies vervolgens de juiste armatuur voor uw specifieke behoeften. Er zijn talloze opties beschikbaar, waaronder spotjes, tuinverlichting, wandlampen en nog veel meer. Kies een armatuur die past bij het doel en het ontwerp van uw buitenruimte.

Stap 3: Bereid de bedrading voor

Als u bedrading nodig heeft om uw led-verlichting aan te sluiten, zorg er dan voor dat deze klaar is voordat u begint met de installatie. Zorg ervoor dat de bedrading veilig en goed beschermd is tegen weersinvloeden.

Stap 4: Installeer de armatuur

Volg nu de instructies op de armatuur om deze op zijn plaats te bevestigen. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit en goed geplaatst is voor optimale verlichting.

Stap 5: Sluit de bedrading aan

Sluit nu de bedrading aan op de armatuur volgens de instructies. Zorg ervoor dat u de juiste kabels op de juiste plaatsen aansluit en dat alle verbindingen veilig zijn.

Stap 6: Test uw verlichting

Test ten slotte uw led-verlichting om te controleren of deze correct is geïnstalleerd en werkt zoals bedoeld. Controleer of het licht helder en gelijkmatig is en pas indien nodig de positie van de armatuur aan.

Met deze eenvoudige stappen kunt u uw led-verlichting buiten installeren en genieten van een heldere, energiezuinige verlichting in uw buitenruimte. Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat bij het installeren van elektrische apparatuur, dus zorg ervoor dat u voorzichtig bent en alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt tijdens het installatieproces.

Is led verlichting duurder dan andere vormen van verlichting voor buitengebruik?

In de aanschaf zijn led-lampen vaak iets duurder dan traditionele lampen voor buitengebruik, zoals gloeilampen of halogeenlampen. Dit komt doordat de technologie en productie van led-verlichting nog relatief nieuw is en er meer kosten in het productieproces zitten.

Echter, op de lange termijn zijn led-lampen juist veel goedkoper dan traditionele verlichtingsopties. Dit komt doordat led-lampen veel energiezuiniger zijn en langer meegaan. Led-lampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan traditionele lampen en gaan tot wel 25 keer langer mee. Hierdoor bespaart u op termijn dus flink op uw energierekening en vervangingskosten.

Bovendien zijn er ook andere voordelen aan het gebruik van led-verlichting voor buitengebruik, zoals een helderder en scherper licht, meer mogelijkheden in ontwerp en stijl, en een duurzamere keuze voor het milieu.

Kortom, hoewel de initiële kosten van led-verlichting hoger kunnen zijn dan traditionele verlichtingsopties, bespaart u op de lange termijn juist geld door de energiezuinigheid en langere levensduur van led-lampen. Bovendien biedt led-verlichting talloze voordelen ten opzichte van traditionele lampen voor buitengebruik.

Wat zijn de voordelen van LED-verlichtingsoplossingen voor buitentoepassingen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van LED-verlichtingsoplossingen voor buitentoepassingen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Energie-efficiëntie: LED-lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele lampen zoals gloeilampen of halogeenlampen. Dit betekent dat u met LED-verlichting aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening.
 2. Lange levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee dan traditionele lampen, waardoor u minder vaak hoeft te vervangen en minder onderhoudskosten heeft.
 3. Helderheid: LED-lampen produceren helderder en scherper licht dan traditionele lampen, wat zorgt voor betere zichtbaarheid en veiligheid in uw buitenruimte.
 4. Flexibiliteit: Er zijn talloze opties beschikbaar als het gaat om LED-verlichting voor buitentoepassingen, inclusief tuinverlichting, spotjes en led-strips. U kunt kiezen uit verschillende stijlen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
 5. Milieuvriendelijk: LED-lampen bevatten geen schadelijke chemicaliën of materialen en zijn gemakkelijk te recyclen, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor het milieu.
 6. Kostenbesparend op de lange termijn: Hoewel de initiële kosten van LED-verlichting hoger kunnen zijn dan die van traditionele verlichtingsopties, bespaart u op de lange termijn geld door lagere energiekosten, minder onderhoud en vervangingskosten.
 7. Veiligheid: LED-lampen zijn veiliger dan traditionele lampen omdat ze minder warmte produceren en minder snel oververhit raken. Dit vermindert het risico op brand of andere ongelukken.

Kortom, LED-verlichtingsoplossingen bieden tal van voordelen voor buitentoepassingen, waaronder energie-efficiëntie, lange levensduur, helderheid, flexibiliteit, milieuvriendelijkheid en kostenbesparing op de lange termijn. Met deze voordelen is het geen wonder dat steeds meer mensen overstappen op LED-verlichting voor hun buitenruimte.

Welke regels moet je in acht nemen bij het gebruik van LED-verlichtingsoplossingen voor externe toepassingen?

Bij het gebruik van LED-verlichtingsoplossingen voor externe toepassingen zijn er een aantal regels die in acht genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat de verlichting veilig en effectief is. Hieronder volgen enkele belangrijke regels om te overwegen:

 1. Waterdichtheid: Bij het kiezen van LED-verlichting voor buiten moet u er zeker van zijn dat de verlichting waterdicht en geschikt is voor gebruik in natte omgevingen. Dit is vooral belangrijk als u de verlichting wilt gebruiken in de buurt van zwembaden of andere waterbronnen.
 2. Spanning: Controleer altijd de spanning die nodig is voor uw LED-verlichtingsoplossing en zorg ervoor dat deze overeenkomt met de spanning die beschikbaar is op uw locatie. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot beschadiging van de verlichting of zelfs brandgevaar.
 3. Installatie: Zorg ervoor dat uw LED-verlichtingsoplossing correct geïnstalleerd wordt volgens de instructies van de fabrikant. Als u niet bekend bent met elektrische installaties, laat dit dan over aan een professional.
 4. Positie: Plaats uw LED-verlichtingsoplossing op een veilige afstand van bomen, struiken of andere objecten die brandbaar kunnen zijn.
 5. Onderhoud: Onderhoud uw LED-verlichtingsoplossing regelmatig om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en veilig blijft voor gebruik buitenshuis.

Door deze regels in acht te nemen bij het gebruik van LED-verlichtingsoplossingen voor externe toepassingen, kunt u ervoor zorgen dat uw verlichting veilig en effectief is en lang meegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.